Om oss

Om oss
Vi som bloggar på den här sidan är går i 2a på Rotundaskolan.

I år har vi blivit nominerade i Webbstjärnan. Ni kan läsa mer om oss på dessa sidor men också på Webbstjärnans sida där vi presenterar oss.

Rotundaskolan är en Pysslingen skola i Västerås. Vår skola är en F-9 skola. I vår klass är vi 20 barn som gärna bjuder in er alla, både stora och små till att följa vårt skolarbete här på bloggen. De äldre inläggen från årskurs 1 handlar om allt möjligt men nu när vi går i årskurs 2 bloggar vi mest om hur vi arbetar med digital pedagogik och delar med oss av våra möten med digitaliseringen i skolan. Detta för att sprida vår glädje i att lära och ta steget ut i den digitala världen. I vårt klassrum har vi 10 ipads, 2 chromebook, 1 projektor och 1 smartboard.

Vi har skapat webbplatsen tillsammans och bestämt vad som ska finnas med på den, utifrån vad vi har jobbat med men också utifrån vad som vi vill dela med oss av och vad vi själva lätt vill komma åt hemifrån eller under lektionstid. Ibland gör vi elever inläggen och bestämmer vad som ska finnas med, ibland gör vår lärare Cilla det.

”Lägg det på bloggen” säger eleverna ofta på våra arbetspass.

Jag som är mentor i  klassen heter Cecilia (Cilla) Johansson och jobbar även som förstelärare på skolan med inriktning IKT. Ni kan läsa mer om mig här.

 

Klicka dig vidare på våra andra sidor under fliken OM för att läsa mer OM OSS.